Project Bx

PROJECT Bx: Een oude bakkerij in een kleine dorpskern werd omgevormd tot een ruime woning met centrale binnentuin. Het vroegere atelier vormt nu een open leefruimte met veel licht en lucht.

“Een ingesloten leefruimte met veel licht”

Het bestaande pand was eerder opgesplitst in twee wooneenheden. Het ontwerp voegt deze samen tot een gezinswoning. Het ontwerp start vanuit de leefruimte, het vroegere bakkersatelier. Hier werd een grote patio geïntroduceerd die de hele ruimte een nieuwe beleving bezorgt. Door de volledig wegvouwbare ramen kunnen patio, leefruimte en zelfs badkamer een groot geheel vormen. De open keuken heeft zicht op de tuin en de zitruimte sluit aan op het terras.

Om aansluiting te maken met de lager gelegen tuin, werd de zitruimte verlaagd tot een zitput. Het terras werd opgedeeld in verschillende trappen die steeds lager liggen tot op het tuinniveau. Ook de voorgevel werd onder handen genomen en omgevormd tot een woning met moderne uitstraling. Op het straatniveau springt de gevel naar binnen om ruimte te bieden aan een overdekte inkom en een fietsenberging. Op de verdieping wordt een extra laag isolatie tegen de bestaande gevelsteen geplaatst en daarna afgewerkt met crepi.

OVERIGE PROJECTEN