Project Gt

PROJECT Gt: Een bestaande moderne woning krijgt een uitbreiding die sterk aansluit bij het oorspronkelijke ontwerp, maar zich ook onderscheidt in vorm en materiaalkeuze.

“Verbouwing met respect voor het bestaande”

De bouwheer zocht naar extra ruimte om in te richten als bureau. Aan de linkerkant van het gebouw werd, bovenop de bestaande carport, een volume ontworpen dat hiervoor de nodige oppervlakte voorziet. Het volume werd bedacht als een C-vorm die in het gebouw geschoven wordt. Achteraan wordt een dakhoek opgetrokken om de ruimtelijke beleving te verbeteren en meer licht binnen te brengen.

Ook in het dakvlak komen vensters zodat het natuurlijke licht overal binnenvalt. De buitenkant wordt afgewerkt met een lattenwerk in padoek-hout. De verticaliteit geeft een hedendaags uitzicht en het hout sluit aan bij de accenten in het bestaande ontwerp.

OVERIGE PROJECTEN