Project Bs

Project Bs: Een oude veranda wordt vervangen door een nieuwe uitbouw.

“Van te weinig plaats naar een prachtige leefruimte”

Na de verbouwingen aan de straatkant voor een dierenartsenpraktijk, bleef er voor dit gezin maar weinig ruimte over om in te wonen. De leefruimtes die er waren, bestonden uit een aaneenschakeling van kleine volumes die geen geheel vormden. De veranda achteraan was in slechte staat en een kleine serre tegen de perceelsgrens werd niet nuttig gebruikt.

Ook was het moeilijk om de praktijk en de privé-delen van elkaar te scheiden. De inkom en het sanitair werden gedeeld.

Daarom worden de achterbouwen afgebroken en vervangen door een nieuwe uitbreiding. De grote ramen in de achtergevel versterken het contact met de tuin en het zicht op de achterliggende velden. In de zijgevel komt een hoog raam dat licht zal binnen laten, maar het zicht afschermt. Een grote vlakke dakkoepel zorgt ervoor dat alles baadt in het licht.

Centraal komt de open haard te staan die van overal in de ruimte te zien zal zijn.

De woning krijgt een eigen inkom in de zijgevel van de woning, met in deze inkomhal een toilet. Ook het werkgedeelte krijgt een eigen toilet, gekoppeld aan de bestaande wachtruimte.

OVERIGE PROJECTEN