Project Dt

PROJECT Dt: Een bestaande woning wordt uitgebreid aan de achterzijde. Ook wordt er een bureau voorzien, dat door een open boekenkast afgescheiden wordt van de leefruimte.

“Vraag naar meer (opberg)ruimte”

Een bestaande woning diende op het gelijkvloers heringericht te worden. Het was de wens van de bouwheer om de bestaande achteruitbouw te verbreden over de volledige achtergevelbreedte. Hierdoor wordt de leefruimte groter, wat extra speelruimte voor de kinderen oplevert.
De nieuwe uitbreiding mocht niet breken met de bestaande woning, waardoor er geopteerd werd om de bestaande gevelmaterialen door te trekken. Na de werken zullen oud en nieuw onzichtbaar in elkaar overlopen.

Aan de straatzijde werd een deel van de leefruimte omgevormd tot bureauruimte. Deze is enkel van de leefruimte gescheiden door een ‘open’ boekenkast, zo blijft er steeds contact tussen deze twee ruimtes. In deze boekenkast wordt aan de onderzijde een gesloten deel voorzien, op kindermaat, zodat ze nu hopelijk zelf hun speelgoed opruimen…

OVERIGE PROJECTEN