Project Gt2

PROJECT Gt2: Een bestaande woning updaten naar de nieuwe (energieprestatie)behoeften en deze tevens uitbreiden om eventueel kangoeroewonen in de toekomst mogelijk te maken.

“Mogelijkheid tot kangoeroewonen”

De bouwheer kocht een bestaand pand uit de jaren 60. De kubistische woning is een voorbeeld van de kenmerkende architectuur van die periode. Er werd ons gevraagd om het bestaande volume op te frissen en extra ruimte te voorzien. Waar we deze extra ruimte voorzagen stond ons vrij.
Aangezien het hier een vrij breed perceel betreft en omdat we de bestaande constructie niet wouden verzwaren kozen we er voor om uit te breiden op het gelijkvloers.

Het bestaande volume wordt ingepakt met isolatie om te voldoen aan de huidige energieprestatienormen en voorzien van een crepi afwerking. De uitbreiding moet deel uitmaken van het bestaande, maar er toch gedeeltelijk mee breken. Daarom werd dezelfde vormentaal aangehouden (kubistisch, 1 groot raam,…), maar de materialiteit verschilt.
De nieuwe inkomzone werd tussen oud en nieuw voorzien, waardoor deze woning later makkelijk kan omgevormd worden tot een kangoeroewoning. Het linker deel (bestaande woning) bied plaats aan een gezin van vier, terwijl het rechter deel (nieuwbouw) makkelijk om te vormen is tot een klein appartement.

OVERIGE PROJECTEN