Project Hm

PROJECT Hm: Een garage wordt omgevormd tot open keuken en een nieuwe slaapkamer.

“Een grondige renovatie voor meer comfort”

De bouwheer vroeg om het gelijkvloers van hun woning meer open te trekken en meer ruimte te maken. De aangebouwde garage werd weinig gebruikt en gaf de ideale mogelijkheid om hier een nieuwe keuken in te richten. De oude keuken werd volledig afgebroken en maakt nu deel uit van de grote leefruimte.

Door een grote glaspartij die onder een schuine lijn ingeplant wordt, komt de keuken in verbinding te staan met de leefruimte.

Op de eerste verdieping werd de kleine slaapkamer te klein voor de dochter. Zij mag daarom verhuizen naar de vroegere slaapkamer van de ouders. Voor hen werd er een nieuwe slaapkamer met aansluitende dressing gebouwd bovenop de oude garage. Door dit nieuwe volume wat uit te laten springen ten opzichte van de benedenverdieping, ontstaat een spel van volumes dat de massiviteit van het geheel verlicht.

De gevel van het gelijkvloers sluit in kleur aan met de bestaande woning, op de verdieping wordt er met een donkere gevelsteen gewerkt om de volumewerking te versterken.

OVERIGE PROJECTEN