Project Nn

PROJECT Nn: Een bestaande eengezinswoning wordt uitgebreid om meer leefruimte te bekomen.

“Gezins- en woninguitbreiding”

Na de komst van een tweede kindje werd hun woning te klein voor dit gezin: ze hadden nood aan een extra slaapkamer en meer leefruimte. Ook aan bergruimte was er een tekort.

Daarom wordt de bestaande leefruimte uitgebreid, wat een verdubbeling van oppervlakte inhoudt. De keuken wordt eveneens in deze ruimte geïntegreerd. Een groot raam aan de tuinkant zorgt voor maximale lichtinval.

De oude keuken wordt bergruimte en een tuinberging komt tegen de woning te staan. Zo krijgt alles zijn plaats in de woning.

Op de verdieping komt er een grote slaapkamer met dressing bij. Een vroegere slaapkamer maakte plaats voor een doorgang naar het nieuwe gedeelte en een bureauruimte.

Doordat de woning in een beschermd dorpsgezicht ligt, werd er in overleg met het agentschap Onroerend Erfgoed gekozen voor een gevelafwerking in hout en een kleinere raamverdeling. Zo sluit het nieuwe volume beter aan bij het uitgesproken landelijke karakter van de dorpskom.

OVERIGE PROJECTEN