Project Pz

Project Pz: Woning en hangar voor vader en zoon.

“Oude sierspanten tegen een betonnen plafond”

Op een braakliggend terrein naast de loods van de bouwheer wordt een woning opgericht. Ook de loods wordt aangepakt, opgehoogd en voorzien van een plat dak. Beide delen wordt afgewerkt met dezelfde gevelsteen om tot één geheel te komen.

De woning ligt op een hoekperceel met afgeschuinde hoek. Dit werd opgenomen in het ontwerp door de inkom wat naar achter te laten inspringen. Het volume aan de straatzijde is lager dan het achterliggende deel, wat het volume breekt.

Zowel vooraan als achteraan wordt de woning voorzien van een grote raampartij. De grote vlakken gevelsteen en buitenschrijnwerk wisselen elkaar af.

De bouwheer beschikte over enkele oude stalen spanten die op decoratief gebruikt worden in combinatie met hoge betonnen plafonds met houtnerfstructuur.

OVERIGE PROJECTEN