Project Un

PROJECT Un: Een bestaande woning wordt opgedeeld in twee individuele wooneenheden.

“Met vier onder één dak”

Een deel van de woning werd weinig gebruikt door de opdrachtgevers en daarom werd ons gevraagd de mogelijkheid te onderzoeken om het geheel op te splitsen in twee delen. De investeringskost moest zo laag mogelijk gehouden worden. De werken zouden grotendeels uitgevoerd worden door de opdrachtgevers, met recuperatiematerialen. De spiltrap was voor hen op voorhand een certitude. Een van de bewoners had een oud gietijzeren exemplaar op de kop kunnen tikken en was hier zeer fier over.

De basisindeling van de bestaande woning werd behouden. De restruimtes (garage en bergingen) die grotendeels onbenut waren werden samengevoegd tot een nieuwe wooneenheid. Zo ontstaat een compact appartement. Op de gelijkvloerse verdieping komt de leefruimte en een keuken, opengewerkt naar de tuin toe. Een verdieping hoger bevinden zich een ruimte bureauruimte, een slaapkamer en een badkamer.

OVERIGE PROJECTEN